LAILAHE ILALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH Allahumme salli ala seyidine Muhammedin adede mafi ilmillahi selaten daimeten bidaimi mülk illahi
Allahü tealaya nasıl şükredilir?
Bizi yokdan var eden cenâb-ı hakka hamdü senalar olsun. Bizi küffar aleminde değil de, böyle bir müslümân memleketde dünyâya getirdiği için, cenâb-ı hakka hamdü senalar olsun. Bizi, müslümân anne-babadan dünyâya getirdiği için cenâb-ı hakka hamdü senalar olsun. Bizi, iki cihanın sultanı Peygamber efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" hazretlerine ümmet eylediği için hamdolsun. Bize, sevdiği kullarını tanıttırdığı için hamdolsun.
NOT;
Allahü teala verdiği bu nimetlerin şükrünü yapabilmemiz için bizden bir şey istiyor. Sevgili Peygamberimize uymamızı istiyor. Peygamber efendimiz de Eshabıma uyan bana uymuş olur buyuruyor. Eshab-ı kiramın yolunu bize onların yetiştirdiği talebeleri ve onların da talebeleri kitaplara yazarak bildirdiler. İşte onlar dört hak mezhep alimleridir. Bu yola Ehl-i sünnet yolu denir. Peygamber efendimiz doğru yol bir tanedir, benim ve Eshabımın yoludur buyuruyor.
Rabbime emanet olun İnşallah ?