Giriş yap! Hesap oluştur!
Nedir?
Ara
Şifreni mi unuttun?
Sözümoki in İlk Kitabı Duyurusu - Sözümoki
Tolga Öztürk Platin Destekçi Platin Destekçi
06 Mayıs 2020, Çarşamba 16:12 · 1278 Okunma

Sözümoki'nin İlk Kitabı Duyurusu

Kıymetli Bloggerlarımız Merhabalar,
Bildiğiniz gibi Sözümoki her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor ve edecek. Bir kaç ay kadar önce Sözümoki, Kültür ve Turizm Bakanlığından Yayınevi olarak sertifikasını aldı ve basım yayım dağıtım faaliyetlerine başladı. Hem bunun duyurusunu yapmak istedim hem de çıkacak olan ilk kitapta yazarlarımızın yazılarından bir veya bir kaçına kitapta yer verelim düşüncemizi paylaşmak istedim. Bu kitap tüm kitapçılarda ve satış noktalarından satışa çıkacak ve en az bir yazınızın kitapta yer almasının sizler için iyi olacağını düşündüm.

Öncelikle belirtmek isterim ki Sözümoki bir yayınevi değil, bir blog platformu olarak kendini geliştirecek ve ilerletecek, yayınevini açma sebebimiz; yazarlarımız, yazıları elle tutulur olarak kitaba dönüştüğünde çok mutlu oluyor (onlar mutlu olunca bizde çok mutlu oluyoruz) ve kitabını adetli bastırmak için yayınevi arayışına geçiyor, matbaa basım yayım gibi konulara hakim olmadığından yayınevi tarafından mağdur ediliyor.

Örneğin 150 sayfalık 1000 adet kitap için sekiz dokuz bin lira para veriyor ve yayınevi ona kitapların 200 tanesini veriyor (bazıları hiç vermiyor). Ayrıca telif haklarını da 7 veya 10 yıllığına yayınevi alıyor. Halbuki 150 sayfalık 1000 adet kitap zaten sekiz dokuz bin lira civarında ve parayı da yazar veriyor, yayınevinin 7 yıllığına telif alması da cabası. Biz de bir yayınevini açalım en azından bu konuda bir seçenek sunmuş olalım, dileyen bunu da değerlendirir diye düşündük. E burada biz de görüyoruz kim ne kadar okunuyor nasıl yazıyor ne kadar üretken. Onların kitabını biz de basıp pekâlâsından satışını sağlayabiliriz, hemde kandırılmamış olur.

Evet, şimdi yayınevimizin sunabileceği imkanlar ile ilgili başka bir yazı sizlerle paylaşır, bilgilendirme yaparım. Esas konumuza dönecek olursak, çıkacak olan Sözümoki'nin ilk kitabında yazılarınızın yayınlanmasını istiyorsanız. Yayınlanmasını istediğiniz en 3 yazının linkini → iletişim bölümünden bize göndermenizi istiyorum, içlerinden beğendiğimiz bir veya duruma göre 2 tanesine kitapta yer vereceğiz. Kesin değil belirteyim, neden koymadınız olmasın lütfen.

Kitap bölüm olarak "Deneme" kitabı olarak çıkacak ve dilediğiniz her şey olabilir, deneme - hikaye - kişisel gelişim - görüş - bilgi - hikaye - öykü - anı - günlük - söyleşi - eleştiri - röportaj - biyografi - haber .... aklınıza ne gelirse. Yazılar çok uzun olmasın lütfen ve bir sayfaya 1 adet yazı gelecek şekilde düşünebilirsiniz. He 1 sayfa dedim diyede 2 sayfalık yazıyı kısıp edebi ve manasal değerini düşürmeyin, 2 sayfa da yer verilebilir. Şiir koymayı düşünmüyoruz bunun için başlı başına bir şiir kitabı çıkarma düşüncemiz var orada yayınlarız daha iyi olur. (Bunu dedim diye şimdi şair arkadaşlar şiir kitabını hemen çıkaracağımızı düşünmesin lütfen, bakalım zamanla o da)

Bir kaç husus;
• Yazılarınızı yayınladık diye sizden ücret talep edecek değiliz. Sözümoki sizin için var ve öyle olmaya devam edecek. He bağış yapar rozet alırsanız âmennâ bunun için dileyen Destekçi Üye sayfasına bakabilir.
• Eğer yazılarınız için, bir ücret talebinde bulunacaksanız lütfen hiç göndermeyin, amacımız yazın yayınlansın mutlu olasın faydamızı gör diye, çünkü Sözümoki'nin ruhu bu.
• Yayınlanacak kitap tüm kitapçılarda satılacak.
• Kitabın dizgisi basımı yayımı dağıtımı reklamı satışı hepsi bizim tarafımızdan karşılanacak.
• Eski üyeyim yeni üyeyim ayrımı yok, tek bakacağımız kriter yazı okunmaya değer mi? Başka insanlar bu yazıyı okuduğunda faydasını görür mü?
• Yer verilmeyen yazılar kötü olduğu için yer verilmediği manasına kesinlikle gelmez söylememe gerek yoktur heralde.
• Yazınızın en sonuna yada başlangıcına adınız soyadınız kullanıcı adınız gibi bilgiler koyulacak, dilerseniz koyulmayabilir talebe göre şekillenebilir bu.
• Süre olarak 23 Mayıs 2020 tarihine kadar gönderilen yazıları koyalım diyoruz çünkü bir an önce kitabı hayata geçirmek istiyoruz.

Son olarak aklınıza takılan bir husus olursa, bu gönderinin altına yorum yaparak sorabilirsiniz bende yanıtlarım ya da dilerseniz bana özelden yazıp sorabilirsiniz.

Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sevgilerimle.

14 kişi beğendi ·
  • Mukadder Sarı
    Mukadder Sarı İnsanlığın sizin gibi katıksız saf bir niyetle üreten,üretmek isteyenlere destek veren insanlara ihtiyacı var. Herşey için teşekkürler☺️ dilerim yaydığınız tüm güzellikler verdiğiniz her emek misliyle size geri dönsün.
    06 Mayıs 2020, Çarşamba 17:14
  • Büşra Özata
    Büşra Özata Yine her zamanki gibi çok güzel bir uygulama olmuş. Elinize sağlık :)
    06 Mayıs 2020, Çarşamba 19:10
  • Tuğra Çakın
    Tuğra Çakın Senelerdir buradayım, her zaman farklı olduk bu durum çok hoş ?
    06 Mayıs 2020, Çarşamba 22:33
  • Tolga Öztürk
    Tolga Öztürk Platin Destekçi Platin Destekçi Ben teşekkür ederim Mukadder bu güzel yorumun için. Teşekkürler Büşra yazılarını bekliyorum. Tuğracım çok teşekkürler daha da çok özellikler yapacağız diye ümit ediyorum, yazılarını bekliyorum.
    06 Mayıs 2020, Çarşamba 22:54
  • Azize Küçükdeveci
    Azize Küçükdeveci Ben de senelerdir burdayım ve iyi ki burdayım diyorum. İnşallah benim de yazım basılır
    07 Mayıs 2020, Perşembe 04:42
  • selime nikbin
    selime nikbin Platin Destekçi Platin Destekçi Merhabalar olsun herkese. Ben de aynen Mukadder hanımın söylediklerine Amin diyorum ve ne mutlu ki böyle duygusal insanlar arasındayım. Elhamdülillah!
    07 Mayıs 2020, Perşembe 10:24
  • Mukadder Sarı
    Mukadder Sarı Dilara hanım çok özür dileyerek şunu sormak istiyorum,siz hayattaki herşeyin değerini mali gelirine göre mi belirliyorsunuz. Yayınlanacak kitabın düzenlenmesi,dağıtılması v.s. zaten belli bir maddi manevî emek istiyor. Tolga beyin söylemek istediğiyse sesinizi,fikirlerinizi duyurmak ısterseniz yardımcı olabiliriz. Kaldı ki buradaki yazarların ben dahil bir çoğu emekleme ve öğrenme aşamasında. Amaç fikirlerimizi ortaya koyup,kalemimizi geliştirmek. Sizi yazılardan kazanacağınız üç kuruşmu mutlu edecek,yoksa birilerinin fikirlerinizi duyması mı. Kaldı ki şu an piyasada kelime başına 10 veya maksimum 50 kuruş gibi düşük bir miktar verildiğini göz önünde bulundurursak. Ha esas amacınız üretiminizden mali bir gelir elde etmekse (ki bu da çok anlaşılabilir bir şey) o zaman yazılarınızı çıkacak olan sozumoki kitabına göndermez,kendi kitabınızın basılıp yayınlanması için bizzat uğraşırsınız. Hem böylece içinizde daha rahat etmiş olur.
    07 Mayıs 2020, Perşembe 22:42
  • selime nikbin
    selime nikbin Platin Destekçi Platin Destekçi Dilara hanım merhabalar. Ben de aynen Mukadder Sarı'nin söylediği gibi düşünüyorum. Dilara hanım, hanı bir uğurlu, hayırlı olsun de. Canım, sen de çok güzel biliyorsun ki çoğu insan kitab almıyor ve okumuyor. Sıra bekleyecekler millet ,kitap almaktan ötürü. Öyle mi düşünüyorsun?
    keşke işlerine kolaylıklar versin inşallah! Öylesine de olsun inşallah! İyi geceler! Allaha emanet olun Dilara hanım ?
    07 Mayıs 2020, Perşembe 23:16
  • Melek Nur Güney
    Melek Nur Güney Bu güzel ve değerli çalışma ile bizleri memnun ettiğiniz için teşekkürler.Yazılarını profesyonel olarak paylaşmak isteyenlere zaten seçenek sunulmuş.Daha önce bulunduğum şehrin gazetesinde şiir sayfasında şiirlerim yayımlanmıştı güzel birer anı olarak kaldılar.İsim ve soyisim yer aldığı takdirde ; bu çalışmanın da biz üyelere güzel bir anı olarak kalacağını düşünüyorum.Fikirlerimiz daha fazla okuyucuya ulaşacaktır.Maneviyata önem verenler için güzel bir çalışma.Fakat size iletilecek yazıların okuyucu tarafından alınıp isim belirtilmeksizin bir yerlerde paylaşılabileceğini akılda tutup bu ihtimalden rahatsız olmayacakların mesaj göndermesini öneririm.Plaftormunuzun ilerleyişinden ötürü sizleri tebrik ederim
    08 Mayıs 2020, Cuma 00:13
  • Mukadder Sarı
    Mukadder Sarı Benim demek istediğim de bu zaten eğer yirmi yılı aşkın süredir yazıyor ve bu tecrübenizi artık mali anlamda değerlendirmek istiyorsanız o zaman ona göre platformlara başvurmalı veya yazılarınızı değerlendirmek üzere bir yayınevine göndermelisiniz. Eger bu işleri araştırıyorsanız belli ki ilgilisiniz o zaman bir kitap çıkarmanın kaça mal olduğunu tanınmanın ne kadar zor olduğunu hele hele tanınmamış bir yazarın bastırdığı kitaplardan eline ne kadar kaldığını biliyorsunuzdur. Ayrıca burada bir anlatım hatası var amacınız adınız geçmesiyse demişsiniz. Sadece adım geçsin mantığı ancak derdi popularite olan insanlar için geçerlidir. Oysa benim bahsettiğim fikirlerinizi,kaleminizi duyurmak. İkisi arasında çok ciddi fark var. Amacım size gelişi güzel saldırmak değil. Ancak Tolga bey'in kitabına göndereceğiniz bir kaç yazıdan hadi maksimum 50 lira kalsın size. Ne anlamı var. Sadece demek istediğim şu,eğer eserlerinize maddi bir gelir kazandırmayı amaçlamıyorsanız ki yine söylüyorum bu çok normal, başka ortamlarda değerlendirmenizi tavsiye ederim. Çünkü bu platformdaki amaç yazarları motive etmek,seslerini duyurmalarını sağlamak. Kaldı ki Tolga bey şartları detaylı bir şekilde açıklamış,herhangi bir zorlama da yok. Yazılarını paylaşmak isteyenin karşılık beklemesi gerekmediğini anlatmış,sebeplerini bilemiyorum. Bu benim stratejime,görüşüme uygun değil diyorsanız yapacağınız tek şey geri durmak. Saygılarımla.
    08 Mayıs 2020, Cuma 03:12
  • Zilan Sapan
    Zilan Sapan Öncelikle benim de çok beğendiğim takdir edip desteklediğim bir uygulama gerçekten Dilara hanım eğer yirmi yıldır yaşıyorsanız yeterince iyi olmanız lazım yazarlıkta ve işi profesyonelige dökmek ısıtıyor istiyorsanız o zaman yanlış yerdesiniz bir yayınevi ile görüşüp gerekli parayı verip sonra o emeğinizin yüzde yirmisini alırsınız profesyonel bir yazar olursunuz ayrıca burada yok emeğimiz var biz emek verdik parayı siz kazanıyorsunuz şeklinde atıp tutmak çok kolay oysa işin arka yüzünü görmediğiniz ve bu işlerden anlamadığınız çok belli birincisi biliyorsunuz ki bu ülkede kitap para kazandırmıyor çıkardığınız kitaptan ciddi bir kazanç bekleyemezsiniz ikincisi siz bir tane yazı gönderiyorsunuz sadece oysa Tolga hoca arka planda gönderilen bütün yazılar arasında seçim yapacak hepsini okuyup değerlendirecek yazım hatalarını düzeltecek mizanpajını yapacak ve baskı ve reklam işleriyle uğraşacak kitabın kazandırdığı para bu emeğe değmeyecek bile belki (ki yayınevleri bunu en az dört bin alarak yapıyor ve satışlardan yüzde yirmi hisse alabiliyorsun) ama gerçek kitap düşkünü bir insanın hesabı bu olmaz ortaya çıkaracağı eserdir önemli olan her neyse size profesyonelliginizle mutluluklar
    08 Mayıs 2020, Cuma 03:26
  • Tolga Öztürk
    Tolga Öztürk Platin Destekçi Platin Destekçi Elinize kaleminize sağlık, şimdi şöyle belirteyim. Normalde bir kitap çıkarmak istense atıyorum en basitinden Antoloji kitabı. Adet ve sayısına göre en az dörtte birini ödemek zorunda kalmış olurdunuz ve aldığınız kitaplarınızı kendiniz satmak zorunda kalırdınız. İşin farklı bir boyutunda Sözümoki. Sözümoki 8.yılını doldurdu ve bunca yıldır tek kuruş kazanmadan hayalleri gerçekleştiriyor ve insanların kitabı olmasını sağlıyor ve dediğim gibi de kandırılmasın bloggerlarımız diye açıldı yayınevi. Böyle bir platform için harcanan emek, maddi giderler, kitapların hazırlanması bastırılması kargolanması vs vs onlara hiç girmiyorum bile. Her neyse tabi o sizi ilgilendirmez ama belirttiğim gibi maddi bir beklentisi olanlar hiç göndermemeliler
    08 Mayıs 2020, Cuma 04:17
  • Bilal Pamuk
    Bilal Pamuk Platin Destekçi Platin Destekçi Duygularimim bedelioki ??? yaşasın para olmadan yaşayanların dünya anlayışı lanet olsun kristof kolomp ??
    09 Mayıs 2020, Cumartesi 22:24
  • Ayşe  Aksu
    Ayşe Aksu
    Merhaba Tolga Hocam,ne güzel fikirler muhteşem, benim sayenizde bir kitabım var ve en değerli hazinem.tekrar teşekkür ederim.işallah ikinci kitabım olursa sözümoki basımı olsun çok isterim.Hayırlısı zaman ola hayrola..
    12 Mayıs 2020, Salı 03:53
  • Tolga Öztürk
    Tolga Öztürk Platin Destekçi Platin Destekçi Kıymetli Dilara, keşke dediğin gibi olsa dünyalar kadar para kazansa, emin ol onu da sizin için harcarım, sizin kitaplarınızı basar, sizin hayallerinizi gerçekleştirmek için çabalarım. Bunu da Allah rızasından başka bir şey için yapmam ama tabi bunlar senin değindiğin noktayı değiştirmez, bakış açına sonsuz bir saygı duyuyorum ve sana hak veriyorum. Bu vesile ile sayende tekrar belirtiyorum, maddi beklenti içinde olacak arkadaşlar yazılarını göndermemeli.
    12 Mayıs 2020, Salı 18:47
  • Zilan Sapan
    Zilan Sapan Evet Dilara hanım düzen hep bizim gördüğümüz gibi ilerliyor öyle istediğimiz için öyle ilerlediği için öyle görüyoruz ve yazarların hayatını biraz araştır istersen dediğin gibi hepsi zamanında açlıktan ölüyordu ve onlar hiçbir zaman para için yazmadılar fikirlerini başkalarına aktarmak için yazdılar. eserlerini ölene kadar saklayan, öldükten sonra basılan ve yazılarında 'umarım bundan yıllar sonra bu satırları okuyup beni gerçekten anlayan insanlar olur işte o zaman gerçek ailemi bulmuş olurum' diyen Fernando Pessao ile senin söylediklerin arasındaki uçurumu farkındasındır umarım bu da edebiyatın ne kadar değersizleştirildigini, ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu çok iyi gösteriyor
    13 Mayıs 2020, Çarşamba 13:57
  • Bilal Pamuk
    Bilal Pamuk Platin Destekçi Platin Destekçi İsmimi zikrettiginiz için mutesekkirim. ☺️ Fakat bunu yıllar verilip ücretsiz bir halde bizlere sunan arka planda ki ekibin oluşturduğu duygularimizi hiç hir ücret talep etmeden toplayıp kitap haline getiren tabiri caiz ise beleşoki ortamında konuşuyor olmakta tuhaf . Kendimi gülmekten alamıyorum ?
    14 Mayıs 2020, Perşembe 03:20
  • Ebubekir  Kuri
    Ebubekir Kuri Bence guzel bir uygulama. Umarım guzel olur bu kitap. ☺
    17 Mayıs 2020, Pazar 12:57
  • Şenay  Ordu
    Şenay Ordu şiir olaydı iyidi bekliycez artık napalim:)
    18 Mayıs 2020, Pazartesi 02:20
  • Canan  Çit
    Canan Çit Çok mutlu oldum hepimiz adına! ?
    20 Mayıs 2020, Çarşamba 03:09
  • Melike Güralp
    Melike Güralp Sözümoki ailesine hayırlı olsun. Öncelikle böyle bir çalışma çok güzel bir fikir. Tüm yorumları okudum. Konular değil de üslûba bayıldım. Demekki ne düşüncede olursa olsun biryerinden edebiyata tutunmuş insanlar böyle hoş tartışıyor. ❤️ Bende iki yazı gönderiverdim. Umarım yayınlanır , umarım ilerde bir de şiir kitabımız çıkar. hayırlı cumalar diliyorum herkese.
    22 Mayıs 2020, Cuma 03:37
  • Tolga Öztürk
    Tolga Öztürk Platin Destekçi Platin Destekçi Kıymetli arkadaşlar, sonunda kitabımız çıktı. Çoğu arkadaşımızın yazısı üzülerek belirtiyorum ki kitaba giremedi. Bu yazılar, kötü olduğundan değil tabii ki, aşırı seçici olmamızdan kaynaklandı diyebiliriz. Binlerce yazı içerisinden ciddi bir eleme yapıldı. Umarız kitabı beğenirsiniz ve kitabı satın alarak desteğinizi gösterirsiniz. Satın alan arkadaşlar kitapla çekildiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştığında Sözümoki'yi etiketlerse çok seviniriz, bu fotoğraflardan bir albüm oluşturmayı düşünüyoruz ve bunu sitemizde yayınlamayı düşünüyoruz. Dileriz sizin kitaplarınızı da Yayınevimizden basarız ve sizlerle daha ileriye yürürüz.

    Sevgilerle,
    Tolga Öztürk.
    07 Temmuz 2020, Salı 16:40
  • Ebubekir  Kuri
    Ebubekir Kuri Hayırlı olsun
    07 Temmuz 2020, Salı 19:53
  • Büşra Özata
    Büşra Özata Hayırlı Olsun :)
    07 Temmuz 2020, Salı 21:30
  • Melike Güralp
    Melike Güralp Hayırlı olsun ❤️
    06 Ağustos 2020, Perşembe 01:05
Yazarın diğer paylaşımları;
Sözümoki Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
İadeiziyaret konusunu nasıl değerlendiriyorsun?
X

Daha iyi hizmet verebilmek için sistem içerisinde çerezler (cookies) kullanmaktayız. "Çerez Politikamız" sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsin.

Anladım, daha iyisini yapmaya devam edin.